Ostatnio szukam nieco dziwnych dań, które mogłyby spełniać wiele ról 😉 Tak wiem, jestem wymagająca. Tak wpadłam na pomysł bułek- paluchów, które będą nadziane mięsem. Ale mięso mogłoby być zbyt ciężkie, dlatego dorzuciłam do niego warzywa. I tak powstały bułki mięsne ale dużo lżejsze. Nadają się na obiad z sosem lub jakimś barszczem, chłodnikiem. Świetnie sprawdzą się do grilla czy na pikniku. Do zapakowania na rodzinną wycieczkę. Będą doskonałe zarówno w sezonie chłodniejszym, jak i teraz. Dobrze smakują zarówno na zimno jak i na ciepło.
Bułki były tak dobre, że chyba poeksperymentuję z ich wegetariańskim nadzieniem 😉
Górę posypałam sezamem i czarnuszką, ale możecie nie sypać jej niczym lub posypać np. makiem czy kminkiem. Kto co lubi.
Ja nie nadziewałam bardzo grubo bułek, mimo to, smak farszu był wyraźnie wyczuwalny. Jeśli lubicie dużo nadzienia, możecie śmiało dawać. Bułki nie rozlatują się w czasie pieczenia.
Bułki możemy podpiekać w piekarniku czy podsmażyć na patelni.
Zapisz
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…