Szybki bigos z młodej kapusty

Jump to recipe

Taki bigos robię bardzo często z pozostałości kapusty. Jeśli zostaje mi kapusty białej czy to z surówki czy to z gołąbków, to więcej niż pewne, że kapusta w takiej wersji zawita na naszym stole.

Jeśli kapusty masz za mało, możesz zawsze dorzucić trochę kapusty kiszonej, wtedy smak jest bardziej intensywny. Możesz też pobawić się i uczynić to danie tzw. podsumowaniem tygodnia dorzucając resztki wędlin, papryki, czy kawałek pomidora ze śniadania.

 

MieszamWGarnku

Recent Posts

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera

Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…

2 lata ago

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia

Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…

3 lata ago

Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym

Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…

3 lata ago

Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika

Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…

3 lata ago

Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach

Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…

3 lata ago

Surówka z cukinii

Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…

3 lata ago