Taki bigos robię bardzo często z pozostałości kapusty. Jeśli zostaje mi kapusty białej czy to z surówki czy to z gołąbków, to więcej niż pewne, że kapusta w takiej wersji zawita na naszym stole.
Jeśli kapusty masz za mało, możesz zawsze dorzucić trochę kapusty kiszonej, wtedy smak jest bardziej intensywny. Możesz też pobawić się i uczynić to danie tzw. podsumowaniem tygodnia dorzucając resztki wędlin, papryki, czy kawałek pomidora ze śniadania.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…