Kopytka to jedne z bardziej lubianych przez nas klusek. Niezwykle uniwersalne. Świetnie smakują prosto z wody okraszone skwarkami, cebulką. Sprawdzą się również jako dodatek do pieczeni, gulaszy. Mogą być podawane również jako osobne danie z sosem. Mąż uwielbia je odsmażane.
Sycące i uniwersalne, do tego proste do wykonania. Zwykle je robię, jeśli zostaje mi z obiadu ziemniaków. Dodatkowym atutem jest fakt, że są tanie i szybkie w wykonaniu.
Przepis dostałam a raczej podpatrzyłam u mojej mamy. Robiąc kluski zgodnie z nim, na pewno Ci się udadzą.
Nie ma tutaj udziwnień w postaci mąki ziemniaczanej, ta wszak przynależy do klusek śląskich 😉
My lubimy dość drobne kopytka, ale spotykałam się i z takimi po dobrych kilka cm. W sumie wtedy serwowano na głowę 5 sztuk kopytek, a może raczej kopyt ?:)
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…
View Comments
Uwielbiam takie kopytka, klasyczne z okrasą:)
Kopytka to danie mojego dzieciństwa.. :)
Najlepsze :)
Pewnie, że najlepsze, ale jak kopytka lądują na naszym stole, to zawsze mam dylemat, z okrasą czy sosem i chciałoby się z jednym i z drugim i jak tu wybrać... ehh