Jump to recipe

Pamiętacie film z 1991 pod takim właśnie tytułem? Klimatyczny, opowiadający o losach kobiet. Dla mnie jako dziecka, tytuł był nieodgadniony. No bo jak pomidory mają być zielone, a do tego smażone?

Na szczęście mamy już inne czasy i zielone pomidory, chociaż z trudem, ale można kupić i u nas. A smażone? Również nie problem. Smażone i panierowane.

Ciekawe jak by smakowały podduszone z cebulką, to chyba będzie następna próba z tą odmianą pomidorów.

Mąż zasiadając do kolacji minę miał nie pewną, no bo jak to jeść smażone pomidory. Zielone pomidory miło nad zaskoczyły. Nie rozciapują się tak jak czerwone, więc nawet w wersji smażonej trzymały fason. Z zewnątrz chrupiące, w środku pomidorowe.

Spróbujcie!

 

MieszamWGarnku

View Comments

  • Czy pomidory czerwone się do tego nienadają? Do takiego dania szatkownica to przydatna rzecz :)

Recent Posts

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera

Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…

6 miesięcy ago

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia

Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…

1 rok ago

Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym

Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…

1 rok ago

Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika

Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…

1 rok ago

Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach

Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…

1 rok ago

Surówka z cukinii

Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…

2 lata ago