Jesień to czas, kiedy u nas robi się dość dużo soków, do bieżącego picia. Warzywa są soczyste, świeże, warto więc wykorzystać ten czas, na zrobienie domowego soku. Do soku możemy użyć w zasadzie dowolnych warzyw. Jedyne co potrzebujecie, to dobrej jakości warzywa i sokowirówka. Są wolnoobrotowe sokowirówki, ale ja posiadam taką zwykłą i sok z niej spełnia wszystkie moje wymogi smakowe, więc przy takiej sokowirówce pozostanę 😉
Taki domowy sok, świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie, ponieważ jest bardzo sycący. Jeśli chwilę postoi, widać odkładający się w nim osad z warzyw i owoców.
Ja osobiście preferuję kompozycje:
w sezonie na cytrusy, dodaję jeszcze sok z pomarańczy.
Taki sok można dać dziecku do szkoły, samej zabrać do pracy lub przygotować sobie wieczorem i wypić rano.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…