Historia tego dania jest długa. Rodzice jedli żeberka u teściów i potem sami przyrządzili mięso w domu, gdzie jadłam je i ja. Są pyszne, rozpływają się w ustach a do tego proste do wykonania. Mój mąż średnio lubi mięso, ale żeberka… te uwielbia 😉 Tata za to chwali je za niesamowicie apetyczny aromat unoszący się przy duszeniu żeberek.
Jeśli lubicie mięso, chcecie odkrywać nowe smaki, to z pewnością się nie zawiedziecie. Słodko-pikantny sos, którego każdy chce dolewać i dolewać…A mąż wiecznie marudzi, że jest go za mało.
Nie musicie martwić się małą liczbą składników na sos. Żeberka podczas duszenia puszczają sok i sosu robi się naprawdę sporo. Żeberka jemy zwykle z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej z kminkiem, ale równie dobrze będą smakować z kaszą.
Dzięki pokrywce, sosu powinno przybywać. Jeśli jednak sosu jest za mało, wtedy dodajemy równe ilości sosu sojowego, miodu i keczupu.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…