My przechowujemy cukinię w zamrażalce. Ponieważ zwykle ilość jakiej używam dla nas to dwie cukinie, tak też je odmierzam. Jeśli w zimę mam ochotę na placki z cukinii, biorę 2 jajka, ok 200 gr mąki, 1 startą cebulę, 4 ząbki czosnku i mleko w takiej ilości, aby powstało dość gęste ciasto, dodaję cukinię, sól, pieprz ewentualnie zioła prowansalskie i mieszamy. Placuszki smażę na tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…