Pyszne, sycące ciasto z puree z dynii. Inspirację do niego znalazłam tutaj, jednak przepis zmodyfikowałam.
Ciasto można jeść bez wyrzutów sumienia, ponieważ nie ma tutaj tłuszczu. Jest pachnące i długo pozostaje świeże. W smaku przypomina piernik, jednak nie jest słodkie. Jeśli chcecie mieć taki, lub bardziej wyrazisty szlaczek, po dodaniu kakao, delikatnie wymieszajcie łyżką masę, nie dotykając dna.
Spowoduje to nierównomierne zabawiernie masy i ciasto będzie w esy-floresy. Im mniej dokładnie wmieszacie kakao w masę, tym esy floresy będą wyrazistsze. Oczywiście, po dodaniu kakao, możecie ciasto potraktować mikserem i otrzymać gładkie, brązowe ciacho.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…