Pyszny chleb, który długo pozostaje świeży. U mnie w wersji klasycznej dla nas, czyli z kminkiem 😉 Idealny będzie z oliwkami, suszonymi pomidorami, cebulką czy czarnuszką.
Ja piekłam go w garnku żeliwnym ale możecie upiec w zwykłej blaszce.
Chleb na drożdżach, a więc osoby bojące się zakwasu, mogą tym razem odetchnąć.
Jeśli nie macie mąki orkiszowej, możecie zastąpić ją dowolną inną jasną mąką (żytnią, owsianą).
Co jeszcze dodać aby przekonać Was do spróbowania tego prostego przepisu na chleb? Nie wymaga strasznie dłuuugiego wyrastania. Skórka jest niesamowicie chrupiąca. Ciężko poczekać, aż chleb ostygnie.
Zaczynamy!
Chleb wyjmujemy z garnka i pozostawiamy do wystygnięcia na kratce.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…