Dynię makaronową kupiłam po raz pierwszy w tym roku. Nie jest to łatwe zadanie, bo naprawdę w niewielu miejscach można się na nią natknąć. Niepozorna dynia makaronowa kryje w sobie naprawdę duży potencjał, który docenią szczególnie osoby dbające o linię.
Jej miąższ naprawdę wyśmienicie smakuje i przygotowanie go nie wymaga dużo pracy.
Zanim jednak i mi udał się makaron dyniowy, rozkroiłam dynię i zamarłam. Gdzie ten makaron? W środku są pestki i całość wygląda jak zwykła dynia. Wszędzie w internecie były widoczne zdjęcia z kłaczkami makaronu w środku. Czyżbym kupiła złą dynię?
No nic, stwierdziłam, że zobaczę co z tego wszystkiego wyjdzie.
A wyszło naprawdę coś dobrego 😉
Poniżej, jak prezentowało się wnętrze dynii, po moich szaleństwach z widelcem.
Makaron można jeść z dowolnymi sosami, mięsem. Jest naprawdę uniwersalny.
Makaron można podać z masłem szałwiowym, czy sosem do spagetti - pychota!
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…
View Comments
O tej dyni to tak trochę nastrojowo - ktoś kto rozumie człowieka może się wzruszyć