Lubicie zupę pomidorową? My bardzo, chociaż ja, jako dziecko za nią nie przepadałam i chyba ogólnie nie jest to zupa numer 1 w menu dziecięcym. Potem polubiłam taką gęstą, pyszną zupę.
Oczywiście, jedni jedzą pomidorową tylko z ryżem, inni tylko z makaronem. Nie będziemy tutaj dyskutować o wyższości pomidorówki z ryżem nad ta z makaronem. Dla mnie to bez znaczenia, pomidorówka jest pyszna, niezależnie od wypełniacza 😉
W zależności od pory roku lub posiadanych zasobów, do jej wykonania możecie użyć świeżych pomidorów, koncentratu czy też pulpy pomidorowej.
Znam takich, co zagęszczają zupę mąką, ale ja wolę to zrobić dodając więcej pomidorów.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…