Racuchy robi się u nas w domu zwyczajowo w Wigilię i w okolicy Nowego Roku. Z tego też względu kojarzą mi się bardzo dobrze 😉 Mój tata nazywa je raczuchami i pewnie pod taką nazwą w nie jednym domu również funkcjonują.
Lubią je dzieci i dorośli, bo kto by nie lubił smażonego ciasta drożdżowego z dodatkiem skórki pomarańczowej?
Myślę, że jeśli nie dbacie za bardzo o linię, to racuszki z tego przepisu zagoszczą w Waszych kuchniach częściej. W sezonie można dodawać do nich owoce (jabłka, jagody, maliny) i będą idealną kolacją czy przekąską.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…
View Comments
Dawno racuszków nie jadłam, pyszne z cukrem na kolację:)