Jump to recipe

Jeśli lubicie buraczki na ciepło jako dodatek do mięsnych dań, a jednocześnie dbacie o linię, to idealna propozycja dla Was. Buraczki w smaku niewiele różnią się od tradycyjnych zasmażanych, za to pozbawione są zasmażki, którą zastępuje tu jabłko!

Możecie buraczki zrobić dokładnie według tego przepisu, lub robić je tradycyjnie, tak jak robi się je zawsze u Was w domu, a tylko etap zasmażki zastąpić startym jabłkiem. Dzięki dodatkowi jabłka, buraczki nie są tak jałowe w smaku.

Buraczki na ciepło czy buraczki zasmażane to jeden z ulubionych dodatków warzywnych do dań z mojego dzieciństwa. Z kurczakiem czy z kotletami mielonymi to obowiązkowa pozycja mojego dziecięcego menu.

A pamiętacie wierszyk o Kacze Dziwaczce  i „kaczka cała w buraczkach”, przecież ta kaczka mogła być tylko w takich buraczkach;)

Możecie zrobić je bardziej na ostro lub bardziej na słodko, co kto lubi i jak się u niego buraczki przyrządza w domu.

Zapraszam na buraczki jak zasmażane.

 

MieszamWGarnku

View Comments

Recent Posts

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera

Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…

2 lata ago

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia

Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…

3 lata ago

Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym

Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…

3 lata ago

Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika

Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…

3 lata ago

Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach

Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…

3 lata ago

Surówka z cukinii

Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…

3 lata ago