Bakłażany są nadal stosunkowo mało znane i używane w polskich domach. A szkoda, bo są zdrowe, smaczne i można je przygotowywać na dziesiątki sposobów. Warto sięgnąć po nie szczególnie teraz, kiedy ich piękny kolor zachwyca na straganach.
Dzisiaj bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym. Jest to idealny dodatek do mięs, grilla czy jako przystawka.
Bakłażany, nazywane również oberżyną, są niezwykle popularne w Gruzji i pewnie tam należy się również doszukiwać korzeni tego dania.
Nie wiem jakich pomidorów użyjecie do sosu, ale warto trochę odlać powstały sok, bo bakłażan nam zniknie w wodnym, pomidorowym soku.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…