Sezon na bób w pełnym rozkwicie. Warto korzystać z tego i przyrządzać bób na różne sposoby. Co prawda na blogu ostatnio mniej wpisów, a to z różnych przyczyn, nie oznacza to jednak, że opuściłam kuchnię 😉 Chociaż tak, opuściłam na kilka dni bo mieliśmy cyklinowanie i nawet musiałam wyprowadzić się do rodziców na 2 dni. Co pozostawało zrobić? Przejść na żywienie zbiorowe z pobliskiego baru mlecznego. Jedzenie całkiem zacne. Może bez ochów i achów, ale całkiem zjadliwe 😉
No dobrze, ale powróćmy do naszego bohatera, czyli bobu. U nas tym razem pasta z bobu, żeby było nieco inaczej. Fajna, wyrazista w smaku. Dobrze komponuje się z chlebem białym i ciemnym.
Ja dodałam do środka koperek, ale równie smaczna jest z kolendrą. Zresztą, jeśli zrobicie jej za dużo, wystarczy dodać 2-3 łyżki mąki i usmażyć z niej smaczne kotleciki/placuszki bobowe a może bobczane 😉
Możemy też nadać jej lekko hummusowego smaku, dodając tahini.
Zapisz
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…