Budyń i kisiel to moje słodkie smaki dzieciństwa. Niestety, wtedy robione wyłącznie z torebki przez mamę.
Jednak mało osób wie, że sami możemy przygotować sobie pyszny, zdrowy i pełen owoców kisiel. Jego przygotowanie zajmuje niewiele więcej czasu niż przygotowanie kisielu kupnego, a różnica w smaku jest przeogromna.
Mój mąż, znawca jakby nie było kiśli/kisieli, powiedział, że to najlepszy kisiel jaki jadł w życiu. Czy trzeba lepszej rekomendacji?
W sezonie używam malin, jagód, wiśni czy truskawek. Poza sezonem pozostają mi często owoce z nalewek czy pulpa z soków i wtedy owoce w takiej postaci dodaję do kisielu.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…