Pękające w czasie pieczenia od dużej ilości jagód w środku.
Mąż je uwielbia z zimnym mlekiem. Do tego to najalepszy przepis na ciasto na drożdżówki od mojego guru od słodkich wypieków – Doroty z mojewypieki.com .
U nas w domu nie jemy lukru, więc na zdjęciu część bułeczek jest tylko delikatnie posypana kruszonką z brązowym cukrem (stąd nieco inna konsystencja i wygląd), część jest posmarowana resztką jajka. Można wybierać co zrobić i jaki ostateczny wygląd bułeczek się otrzyma.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…
View Comments
Drożdżówki z tego przepisu wychodzą wspaniałe! Tylko ja moje lukrowałam.