Chaczapuri z kaszą gryczaną

Jump to recipe

Po zachwycie nad klasycznym chaczapuri, przyszedł czas na eksperymenty z farszem. Szukałam czegoś wyrazistego z charakterem, do środka. Wybór był prosty –  kasza gryczana, która wraz z serem białym posłuży nam za farsz. W tym wydaniu chaczapuri jest jeszcze lepsze, wyrazistsze. Nam smakuje bardzo!

Danie idealne na przyjęcie ze znajomymi, obiad czy kolację. Można podawać z sosem, pokrojone jak pizzę. Można usmażyć mniejsze i wtedy każdy ma własne chaczapuri i nie ma walki o ostatni kawałek 😉

MieszamWGarnku

Recent Posts

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera

Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…

6 miesięcy ago

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia

Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…

1 rok ago

Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym

Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…

1 rok ago

Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika

Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…

1 rok ago

Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach

Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…

1 rok ago

Surówka z cukinii

Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…

2 lata ago