Categories: Dania bezmięsne

Pierożki pieczone z kapustą i grzybami

Jump to recipe

To nasz absolutny 'must have’ na święta. Ciasto jest po prostu doskonałe. Kruche ale delikatne. Idealnie współgra z farszem grzybowym.  Smaczne zarówno na zimno jak i na ciepło. U nas dość często robione i jedzone z barszczem czerwonym. Można je jeść i jeść…

Można je zrobić już wcześniej na święta i zamrozić. Przechowują się idealnie.

W planach wersja ze szpinakiem i fetą i nadzieniem ruskim. Pewnie doskonałe będą z każdym nadzieniem.  Są idealne jako przegryzka czy pełne danie no i smakują dzieciom i dorosłym.

 

MieszamWGarnku

Recent Posts

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera

Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…

6 miesięcy ago

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia

Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…

1 rok ago

Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym

Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…

1 rok ago

Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika

Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…

1 rok ago

Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach

Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…

1 rok ago

Surówka z cukinii

Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…

2 lata ago