Danie a może przystawka, którą próbowałam po raz pierwszy w restauracji w Sanoku. Mężowi bardzo smakowało, więc żonie pozostało odtworzyć smak w domu. Na szczęście nie było trudno 😉
Baaaardzo sycące danie. Czosnek idealnie współgra ze smakiem fasoli i natki. Teraz jest idealny okres na to danie, z powodu jeszcze ciągle dostępnego świeżego jasia.
Ponieważ zwykle w naszej kuchni fasola podawana jest pod postacią fasolki po bretońsku czy też fasolki szparagowej, to danie jest miłą odmianą a co najważniejsze, jest proste i szybkie do wykonania.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…
View Comments
Dziekuje za przepis, w zeszlym tygodniu jadlem to w restaracji w Sanoku i pierwszym przepisem, na ktory trafilem jest twoj.
Czy to byla restauracja przy skansenie?
Pozdrowienia,
Nie, to była restauracja na rynku, ale to regionalne danie, więc pewnie można zjeść je w dość dużej liczbie miejsc i pewnie w każdym smakuje odmiennie ;)