Categories: Dania bezmięsne

Fasola z natką i czosnkiem

Jump to recipe

Danie a może przystawka, którą próbowałam po raz pierwszy w restauracji w Sanoku. Mężowi bardzo smakowało, więc żonie pozostało odtworzyć smak w domu. Na szczęście nie było trudno 😉

Baaaardzo sycące danie. Czosnek idealnie współgra ze smakiem fasoli i natki. Teraz jest idealny okres na to danie, z powodu jeszcze ciągle dostępnego świeżego jasia.

Ponieważ zwykle w naszej kuchni fasola podawana jest pod postacią fasolki po bretońsku czy też fasolki szparagowej, to danie jest miłą odmianą a co najważniejsze, jest proste i szybkie do wykonania.

MieszamWGarnku

View Comments

  • Dziekuje za przepis, w zeszlym tygodniu jadlem to w restaracji w Sanoku i pierwszym przepisem, na ktory trafilem jest twoj.

    Czy to byla restauracja przy skansenie?

    Pozdrowienia,

    • Nie, to była restauracja na rynku, ale to regionalne danie, więc pewnie można zjeść je w dość dużej liczbie miejsc i pewnie w każdym smakuje odmiennie ;)

Recent Posts

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera

Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…

6 miesięcy ago

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia

Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…

1 rok ago

Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym

Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…

1 rok ago

Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika

Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…

1 rok ago

Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach

Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…

1 rok ago

Surówka z cukinii

Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…

2 lata ago