Categories: Z drożdżami

Chleb pszenny z ziołami i oliwkami

Jump to recipe

Chleb dla wszystkich tych, którzy boją się wypieków chleba na zakwasie. Chleb, który robi się naprawdę szybko i do tego zaskakuje w smaku dodatkiem oliwek i ziół prowansalskich.

W chlebie użyłam dwa typy mąk, dzięki czemu nie jest on idealnie jasny. Jeśli lubicie białe, pszenne pieczywo, mąkę pełnoziarnistą zastąpcie mąką pszenną chlebową lub zwykłą.

Osobiście nie uznaję pieczenia chleba w blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, gdyż nie uzyskujemy wtedy chrupiącej skórki, a nasmarowanie tłuszczem blaszki to naprawdę roboty na 1 min.

MieszamWGarnku

Recent Posts

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera

Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…

6 miesięcy ago

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia

Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…

1 rok ago

Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym

Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…

1 rok ago

Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika

Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…

1 rok ago

Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach

Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…

1 rok ago

Surówka z cukinii

Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…

2 lata ago