Chleb dla wszystkich tych, którzy boją się wypieków chleba na zakwasie. Chleb, który robi się naprawdę szybko i do tego zaskakuje w smaku dodatkiem oliwek i ziół prowansalskich.
W chlebie użyłam dwa typy mąk, dzięki czemu nie jest on idealnie jasny. Jeśli lubicie białe, pszenne pieczywo, mąkę pełnoziarnistą zastąpcie mąką pszenną chlebową lub zwykłą.
Osobiście nie uznaję pieczenia chleba w blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, gdyż nie uzyskujemy wtedy chrupiącej skórki, a nasmarowanie tłuszczem blaszki to naprawdę roboty na 1 min.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…