Pyszny, prosty w wykonaniu chleb żytni. Wilgotny, niesamowicie dobry. Długo pozostaje swieży.
Do tego szybki do wykonania. Słowem, chleb codzienny.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…
View Comments
Proszę podać typ mąki sitkowej i chlebowej. Wolę się upewnić, bo bardzo rzadko w przepisach podane są nazwy jak wyżej. Najczęściej są to typy mąk..
Mąka sitkowa to standardowo mąka 1400. Mąka chlebowa to 750. Więcej o typach mąk tutaj: https://mieszamwgarnku.pl/maka-typy/
Ale dziękuję za sugestię, poprawię przepis ;)
Dziękuję :).