Dlaczego warto jeść aronię? W skrócie to superowoc, który ma bardzo dużo cennych dla zdrowia witamin i związków mineralnych. Więcej o właściwości aronii przeczytacie Tutaj. Strona należy do p. Piotra Eggerta, który zajmuje się uprawą aronii a właściwie jej sadzonek i o aronii wie naprawdę dużo. Na stronie można przeczytać darmowy rozdział jego książki i wiele więcej.
Żeby dżemik był lepszy są w nim dodane przyprawy ale i jabłka, dzięki czemu całość jest soczysta.
Jest to jeden z najlepszych dżemów jakie zrobiłam, a mąż od razu stwierdził, że świetny do nadziewania bułek.
Tak więc póki aronię można jeszcze dostać na bazarach czy targach, marsz po aronię!
Ponieważ owoce aronii łatwo się nie rozpadają, a ja nie lubię tak dużych kawałków w dżemach, przejeżdżam kilkakrotnie w dżemie blenderem. Dzięki temu część owoców jest cała, a pozostałą część ma gładką konsystencję.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…