Zastanwiacie się jak zachować smak dynii na pozostałą część roku? A może nie wiecie jak podejść do dynii i zacząć ją wykorzystywać do ciast, pierogów czy innych dań?
Odpowiedzią na wszystkie pytania jest puree. Dynia w tej formie na kilka zalet: zajmuje mało miejsca, może być dalej przetwarzana, można ją zamrozić i w odpowiedniej chwili wyjąć i przygotować wedle upodobania.
Puree robi się właściwie samo, więc ja je robię niejako „przy okazji” robienia w kuchni czegoś innego.
Gotowe puree możemy zamienić na farsz do ravioli, dodać do ciasta czy zamrozić i zrobić z niego dyniową zupę.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…