Categories: Przetwory

Dyniowe puree, puree z dynii

Jump to recipe

Zastanwiacie się  jak zachować smak dynii na pozostałą część roku? A może nie wiecie jak podejść do dynii i zacząć ją wykorzystywać do ciast, pierogów czy innych dań?

Odpowiedzią na wszystkie pytania jest puree. Dynia w tej formie na kilka zalet: zajmuje mało miejsca, może być dalej przetwarzana, można ją zamrozić i w odpowiedniej chwili wyjąć i przygotować wedle upodobania.

Puree robi się właściwie samo, więc ja je robię niejako „przy okazji” robienia w kuchni czegoś innego.

Gotowe puree możemy zamienić na farsz do ravioli, dodać do ciasta czy zamrozić i zrobić z niego dyniową zupę.

MieszamWGarnku

Share
Published by
MieszamWGarnku

Recent Posts

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera

Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…

6 miesięcy ago

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia

Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…

1 rok ago

Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym

Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…

1 rok ago

Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika

Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…

1 rok ago

Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach

Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…

1 rok ago

Surówka z cukinii

Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…

2 lata ago