Znudziły się wam kanapki z wędliną lub serem? A może chcecie spróbować jakiegoś wyjątkowego dodatku do tradycyjnej kanapki? Ta pasta z dyni sprawdzi się doskonale.
Dostałam od sąsiadki dwie dość okazałe dynie. Na zupy dyniowe patrzeć już nie możemy. Dyniowe ciasto też już było w tym sezonie. Trzeba było wymyśleć coś nowego i bardzo dyniowego.
Padło zatem na pastę z pieczonej dyni z samymi smacznymi dodatkami. W zależności od uzytych przypraw, możemy uzyskać mniej lub bardziej ostry smak pasty.
Jak dla mnie to puree z dyni to świetny sposób na sprawdzenie swojej kreatywności w kuchni. Można je wykorzystać do sosów, ciast, deserów, klusek…w zasadzie można żywić się nim od śniadania do kolacji a w ostateczności zamrozić.;)
Ja ostatnio mam fazę na pieczony czosnek. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, to koniecznie trzeba to nadrobić. Pieczony czosnek smakuje zupełnie inaczej niż zwykły i może być doskonałym dodatkiem do past, sosów czy zup. Od początku było wiadomo, że musi również zawitać w tej paście dyniowej.
Smak pasty zależy od dodatków i w dużej mierze od rodzaju użytej dyni i wodnistości pure. Jeśli w smaku pasty brakuje wam czegoś, dodajcie po prostu swoją ulubioną przyprawę.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…