Nie napiszę, że pieczona dynia smakuje jak frytki, bo tak nie smakuje:) Ale jest równie dobra! Jeśli jesteś na diecie, to idealne rozwiązanie na smaczną przekąskę czy dodatek do obiadu.
Do pieczenia idealna jest okrąglutka i mała dynia odmiany hokkaido. Przystawka, przekąska czy jak to nazwiemy jest prosta w wykonaniu i zadowoli każdego.
Możemy pałaszować ją samą z jakimś pysznym sosikiem, albo w towarzystwie innych warzyw. Zawsze jednak będzie przepysznie.
Kolejnym plusem dania jest fakt, że dużo się tutaj nie napracujemy. Jeśli użyjecie dyni hokkaido, to nie musicie bawić się w obieranie dynii, ponieważ skórka pięknie nam mięknie w czasie pieczenia.
Zapisz
Zapisz
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…