Categories: Dania mięsne

Bigos z resztek

Jump to recipe

Często po weekendzie czy wizycie gości zostają mi w lodówce różne resztki. Nie lubię marnować jedzenia, więc kombinuję, co z nimi zrobić. Dzisiaj będzie bigos z resztek. Pozostałości duszonego mięsa, przywiędłe papryki znajdą swój koniec w bigosie.

Możecie tutaj wrzucić też surową kapustę białą, pozostałości warzyw (marchewka, pietruszka, pieczarki czy papryka będą idealne) czy resztki wędlin. Na taki resztkowy bigos nadadzą się znakomicie.

Bigos to świetne danie, które jest sycące a do tego szybkie do odgrzania. Nada się jako dodatek do ziemniaków czy samodzielne danie.

Jedyne co musicie dokupić to kapustę kiszoną i na bigos poświęcić ok. 2 dni, aby cieszyć się aromatycznym i sycącym daniem z kapusty na ciepło.

MieszamWGarnku

Share
Published by
MieszamWGarnku

Recent Posts

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera

Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…

6 miesięcy ago

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia

Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…

1 rok ago

Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym

Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…

1 rok ago

Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika

Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…

1 rok ago

Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach

Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…

1 rok ago

Surówka z cukinii

Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…

2 lata ago