To idealna sałata jako samodzielne danie czy do zabrania do pracy. Dzięki zieleninie i pestkom, doskonale chrupie.
Oczywiście, możecie nie ograniczać się przy jej przyrządzaniu do rukoli i sałaty lodowej, ale użyć szpinaku, roszponki czy miksu sałat.
Ja wprost uwielbiam podprażone na suchej patelni różnego rodzaju nasiona dodawane do sałaty.
Mozzarelki użyte do sałaty jak i pomidory pochodzą ze straganu z greckimi specjałami i tych sklepowych nie ma co do nich przyrównywać.
W tej wersji jako dresing użyłam sosu miodowo-pomarańczowego, ale równie dobrze sprawdzi się każdy sos.
A o tym, że uwielbiamy rukolę za jej niesamowity smak, chyba już pisałam, więc nie będę się powtarzać 😉
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…