Młoda kapusta... uwielbiam, podobnie jak botwinkę, dymkę i wszystko co wiąże się z wiosną i rozkwitającymi kolorami straganami na bazarkach.…
Powiem szczerze, że zdjęcie tego ciacha mignęło mi na jakimś blogu i zaparło dech. Przyglądałam się mu, jak dziełu sztuki.…
Ten przepis na czekoladowe trufle jest niemal tak stary jak świat. W liceum dostałam książkę "Demon jednego danka", z serii…
Przyznam szczerze, że paschę robiłam po raz pierwszy. Pewnie, w planach miałam ją od wielu lat, ale u nas w…
Dobrych chlebów nigdy za wiele. Z samym masłem, z miodem czy z serem. Taki domowy chleb miażdży wszystko ;) Dzisiaj…
Ten gotowany sernik, bez pieczenia, to można powiedzieć, wspomnienie dzieciństwa. Pyszny, wilgotny, nie ma przy nim dużo pracy a co…
Dzisiaj post o plackach ziemniaczanych. Zapytacie czemu "Kudłacze" ? I co to znaczy? Hmm z lenistwa ;) Dostałam niedawno od…
Uwielbiamy bryndzę, jednak do tej pory nie skusiłam się na samodzielne jej wykonanie. A to duży błąd. Te kupne bryndze…
Wielkanoc bez mazurka? Wykluczone. Mazurek to ciasto Wielkanocne i nie ma Świąt bez niego. Babkę odpuszczę, ale mazurek, bogaty w…
Jajka faszerowane kojarzą mi się praktycznie wyłącznie z Wielkanocą. Nie to, żeby nie były dobre, ale jakoś tak się dzieje,…