Dzisiaj kontynuujemy serię zupną na blogu 😉 U nas w kuchni cały czas rządzą zupy. Dzisiaj pyszna zupa dla odmiany z pieczonych pomidorów i papryk. Co by nudno nie było, wzbogacona mleczkiem kokosowym.
W zupie wyraźnie wyczuwalna jest nuta pieczonej papryki. Jeśli więc znudziła Wam się zwykła pomidorówka, to czas na tą zupę. Możecie serwować ją z fetą lub serem kozim, który jeszcze podkręci jej smak. Ja niestety dysponowałam jedynie fetą, ale zupa i tak była przepyszna.
Możecie jeść ją z grzankami, makaronem, ryżem czy kaszą lub samą. Mi smakuje najbardziej właśnie w wersji solo, bo dobrze czuć nuty smakowe i pomidorów i papryki o mleczku nie wspominam 😉
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…