Uwielbiamy kapuśniak. Świetnie rozgrzewa w zimne dni i ma niepowtarzalny kwaskowy smak. Do tego lubię też zapach gotującej się kiszonej kapusty. Kojarzy mi się zawsze ze Świętami.
Jest sycący, bogaty w kapustę, kiełbasę, boczek czy ziemniaki. Jeśli szukacie pomysłu na pożywną zupę, kapuśniak w tej roli sprawdzi się doskonale.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…