Lubicie ogórki konserwowe lub kwaszone? Są idealne zimą do kanapek. Ale ten, kto wymyślił, żeby wsadzać je do słoików od razu pokrojone, wprost stworzone do położenia na kanapkę, powinien dostać Nobla!
Przetwory to idealne rozwiązanie na smak lata w środku zimy. Wprost ze słoika, na kanapkę i siup do buzi. Szybciej się jeść tych ogórków już nie da. A te ogórki są pyszne. Chrupią jak trzeba, mają lekko słodkawo-ostrawy smak.
Ogórki idealnie pasują zarówno do serów jak i wędlin. Sprawdzą się również w sałatkach.
Najlepsze ogórki do przetworów są z ciemną skórką i jaśniejszymi końcówkami.
Ogórki pasteryzujemy do momentu aż skórka straci intensywnie zielony kolor (na zdjęciu przed pasteryzowaniem).
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…
View Comments
Zjadłabym wiadro ;) takich domowych ogórków
Oj taaaaaaak, są przepyszne ;)