Rogaliki jak i ciastka to doskonałe przekąski, takie na raz. Można złapać w dłoń i dalej gdzieś biec. Można łatwo zapakować w plecak i zabrać na wycieczkę, piknik czy do pracy.
Przepis na te rogaliki dostałam od koleżanki. Ciasto jest doskonałe, nie za suche, lekko się rozwarstwiające, co dodatkowo podkreśla smak wypieku. W środku może być dowolne nadzienie. Mądre głowy zalecają podawać rogaliki z cukrem pudrem, ale wszystko zależy od nadzienia jakie zastosujecie. Jeśli użyjecie słodkiej marmolady czy dżemu, może okazać się, że nie trzeba uzywać już cukru pudru jak u nas.
Doskonałe również na drugi dzień o ile uda Wam się nie zjeść całości w ciągu jednego dnia 😉
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…