Pierogi z mięsem to .. nie, nie napiszę , że nasze ulubione pierogi, bo my kochamy prawie każde pierogi. Nie mniej, nieskromnie powiem, że znajoma okrzyknęła je najlepszymi pierogami jakie jadła.
Farsz mięsny nie jest ciężki dzięki mieszance mięs jak i dodatkowi kapusty i warzyw. Nie jest też kwaśny od kapusty. Jedynie musimy uważać na ilość dodawanej marchewki, żeby farsz nie zrobił się nam słodkawy.
Nie ma tutaj też olbrzymiej ilości zasmażki, a farsz mięsny można z powodzeniem stosować do krokietów, pasztecików i innych.
Na zdjęciu u nas w wersji odsmażanej. Jak widać lubimy dość mocno przysmażone pierogi 🙂 Miałam znajomą, która uwielbiała smażone pierogi jeść rękami… nieco może dziwne, ale jak jej smakowało… 😉
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…
View Comments
Coś pysznego, uwielbiam pierożki. W sumie w każdej formie smakują one wspaniale – choć to kwestia gusty oczywiście. Polecam ten przepis :)
Napisz, jak Ci wyszły