Categories: Dania mięsne

Pierogi z mięsem

Jump to recipe

Pierogi z mięsem to .. nie, nie napiszę , że nasze ulubione pierogi, bo my kochamy prawie każde pierogi. Nie mniej, nieskromnie powiem, że znajoma okrzyknęła je najlepszymi pierogami jakie jadła.

Farsz mięsny nie jest ciężki dzięki mieszance mięs jak i dodatkowi kapusty i warzyw. Nie jest też kwaśny od kapusty. Jedynie musimy uważać na ilość dodawanej marchewki, żeby farsz nie zrobił się nam słodkawy.

Nie ma tutaj też olbrzymiej ilości zasmażki, a farsz mięsny można z powodzeniem stosować do krokietów, pasztecików i innych.

Na zdjęciu u nas w wersji odsmażanej. Jak widać lubimy dość mocno przysmażone pierogi 🙂 Miałam znajomą, która uwielbiała smażone pierogi jeść rękami… nieco może dziwne, ale jak jej smakowało… 😉

MieszamWGarnku

View Comments

  • Coś pysznego, uwielbiam pierożki. W sumie w każdej formie smakują one wspaniale – choć to kwestia gusty oczywiście. Polecam ten przepis :)

Share
Published by
MieszamWGarnku

Recent Posts

Pyszne ciasto dyniowe bez miksera

Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…

6 miesięcy ago

Ciasto z kremem i biszkoptami, bez pieczenia

Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…

1 rok ago

Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym

Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…

1 rok ago

Pyszny kurczak z warzywami i ryżem z piekarnika

Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…

1 rok ago

Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach

Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…

1 rok ago

Surówka z cukinii

Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…

2 lata ago