Czemu ten omlet nazywam "omletem na dwa"? Wystarczy spojrzeć w potrzebne do jego wykonania składniki i dwójka sama ciśnie się…
Nie znam osoby, która w swoim życiu nie zjadłaby przynajmniej kilku pizz. Oczywiście, pizza pizzy nie równa. Dużo zależy od…
Roladki wieprzowe to dobre rozwiązanie, jeśli chcemy mieć obiad inny niż zazwyczaj, albo dysponujemy pozostałymi po jakimś innym daniu kawałkiem…
Zupa cebulowa z grzankami to idealne danie aby rozgrzać się po spacerze w zimowy dzień. Zupę cebulową jemy w sumie…
Przepis na ten chleb pszenny na drożdżach jest prosty i pochodzi z programu kulinarnego, jaki kiedyś prowadziła Joanna Brodzik. Sam…
Wbrew pozorom, rolada nie jest tłusta, bo praktycznie cały tłuszczyk wytapia się na etapie pieczenia. To świetne mięsko zarówno na…
Przyrządzając surówki z dowolnych warzyw kieruję się tym, aby wyglądały kolorowo. Ta surówka z marchewki z pomarańczą to nieliczny wyjątek.…
Jeśli macie dość już poświątecznych ciast, ale nadal za Wami chodzi coś słodkiego, to bardzo polecam ten deserek. Właściwie nazywanie…
Gulasz to doskonałe jednogarnkowe danie dla mięsożerców. Tym razem gulasz wołowy z pieczarkami i marchewką. My go uwielbiamy z kaszą,…
Gołąbki z mięsem i ryżem - moje ulubione gołąbki. Dlaczego to gołąbki po krakowsku? Może dlatego, że część mięsa zastępuje…