Omlet biszkoptowy „na dwa”

8 lat ago

Czemu ten omlet nazywam "omletem na dwa"? Wystarczy spojrzeć w potrzebne do jego wykonania składniki i dwójka sama ciśnie się…

Ciasto na pizzę

8 lat ago

Nie znam osoby, która w swoim życiu nie zjadłaby przynajmniej kilku pizz. Oczywiście, pizza pizzy nie równa. Dużo zależy od…

Roladki wieprzowe z papryką, ogórkiem i cebulką

8 lat ago

Roladki wieprzowe to dobre rozwiązanie, jeśli chcemy mieć obiad inny niż zazwyczaj, albo dysponujemy pozostałymi po jakimś innym daniu kawałkiem…

Zupa cebulowa z grzankami

8 lat ago

Zupa cebulowa z grzankami to idealne danie aby rozgrzać się po spacerze w zimowy dzień. Zupę cebulową jemy w sumie…

Chleb pszenny na drożdżach z oliwkami

8 lat ago

Przepis na ten chleb pszenny na drożdżach jest prosty i pochodzi z programu kulinarnego, jaki kiedyś prowadziła Joanna Brodzik. Sam…

Rolada z boczku z polędwiczką

8 lat ago

Wbrew pozorom, rolada nie jest tłusta, bo praktycznie cały tłuszczyk wytapia się na etapie pieczenia. To świetne mięsko zarówno na…

Surówka z marchewki z pomarańczą

8 lat ago

Przyrządzając surówki z dowolnych warzyw kieruję się tym, aby wyglądały kolorowo. Ta surówka  z marchewki z pomarańczą to nieliczny wyjątek.…

Jaglany deser – pyszny krem jaglano-bananowy

8 lat ago

Jeśli macie dość już poświątecznych ciast, ale nadal za Wami chodzi coś słodkiego, to bardzo polecam ten deserek. Właściwie nazywanie…

Gulasz wołowy z pieczarkami

8 lat ago

Gulasz to doskonałe jednogarnkowe danie dla mięsożerców. Tym razem gulasz wołowy z pieczarkami i marchewką. My go uwielbiamy z kaszą,…

Gołąbki z mięsem i ryżem – po krakowsku

8 lat ago

Gołąbki z mięsem i ryżem - moje ulubione gołąbki. Dlaczego to gołąbki po krakowsku? Może dlatego, że część mięsa zastępuje…