Go Back

Szybkie kotlety rybne

Kotlety rybne, z ulubionej ryby.

Składniki

  • 700 g filetów rybnych ( u mnie dorsz)
  • 1 sucha kajzerka
  • 1 duża cebula
  • 1 szt. jajko
  • bułka tarta do obtaczania
  • kilka gałązek natki
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy

Wykonanie

  • Filety gotujemy z listkiem laurowym i zielem angielskim do miękkości.
  • Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy.
  • Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie i po zmięknięciu odciskamy.
  • Rybę rozdrabniamy widelcem, dodajmy podsmażoną cebulę, posiekaną natkę, odciśniętą bułkę i przyprawy.
  • Wyrabiamy masę jak na kotlety mielone.
  • Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.