Sam ser miksujemy ok. 2 min, po tym czasie dodajemy cukier i cukier waniliowy.
Miksujemy na średnich obrotach ok 3 min, po tym czasie dodajemy po trochu mąkę i budyń w proszku, cały czas miksując.
Dodajemy śmietanę i rozkłócone w osobnej miseczce jajka. chwilkę miksujemy na niskich obrotach do połączenia składników.
Masę serową wyłożyć na herbatnikowy spód.
Tortownicę przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do większej blachy wypełnionej do 1/3 wysokości tortownicy wodą.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy 30 min. Po tym czasie folię aluminiową zdejmujemy i zmniejszamy temperaturę piekarnika do 150 stopni (lub mniej w zależności od piekarnika - obserwujemy, czy spód zbytnio się nie rumieni, w ostateczności w trakcie pieczenia przykryć ponownie folią) , pieczemy jeszcze 60 min.
Najlepiej kroić dopiero kolejnego dnia.