Szybkie kotlety rybne
Kotlety rybne, z ulubionej ryby.
- 700 g filetów rybnych ( u mnie dorsz)
- 1 sucha kajzerka
- 1 duża cebula
- 1 szt. jajko
- bułka tarta do obtaczania
- kilka gałązek natki
- sól, pieprz do smaku
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- 1 listek laurowy
Filety gotujemy z listkiem laurowym i zielem angielskim do miękkości.
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy.
Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie i po zmięknięciu odciskamy.
Rybę rozdrabniamy widelcem, dodajmy podsmażoną cebulę, posiekaną natkę, odciśniętą bułkę i przyprawy.
Wyrabiamy masę jak na kotlety mielone.
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.