Cofnij

Chrupiące gofry

Pyszne, aromatyczne i chrupiące gofry.
Liczba porcji: 12

Składniki

  • 2 1/3 szkl mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 2 szkl. mleka
  • 1/3 szkl. roztopionego masła (dałam ok 60 g)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (dałam domowy cukier waniliowy)

Wykonanie

  • Miksujemy razem mokre składniki - ostudzone masło, wanilię, mleko i jajka.
  • Miksując, dodajemy suche składniki.
  • Otrzymujemy masę o dość gęstej konsystencji.
  • Masę wylewamy na mocno nagrzaną i nasmarowaną olejem gofrownicę.
  • Studzimy na kratce.
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami.