Cofnij

Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i papryką

Pyszna i prosta do zrobienia surówka, idealny dodatek do obiadu.
Czas przygotowania15 minuty
Czas łącznie15 minuty

Składniki

  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 1 średnie jabłko
  • 1 szt. marchewki
  • 1/2 szt. czerwonej papryki
  • natka (opcjonalnie)

Sos

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz do smaku
  • 1-2 ząbek czosnku (opcjonalnie)

Wykonanie

  • Kapustę drobno posiekać, jabłko, marchewkę zetrzeć na tarce.
  • Dodać pokrojoną w paseczki paprykę.
  • Polać sosem surówkę, posypać posiekaną natką

Sos

  • Składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku.