Wydruk przepisu

Sałatka z kuskusem, miętą i truskawkami

Pyszna, szybka i orzeźwiająca sałatka. Idealna na letni dzień.
Liczba porcji: 3

Składniki

  • 1 torebka kuskusu perłowego
  • 200 g truskawek
  • 1 gałązka mięty
  • 1 spory ogórek
  • 6 połówek suszonych pomidorów
  • 4 gałązki natki
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy spod pomidorów
  • 1/3 opakowania fety

Wykonanie

  • Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w plasterki lub ćwiartki.
  • Dodajemy posiekanego ogórka, pomidory i fetę.
  • Siekamy natkę i miętę i również dodajemy do pozostałych składników.
  • Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dodajemy oliwę spod pomidorów