Sałatka z kuskusem, miętą i truskawkami
Pyszna, szybka i orzeźwiająca sałatka. Idealna na letni dzień.
Liczba porcji: 3
- 1 torebka kuskusu perłowego
- 200 g truskawek
- 1 gałązka mięty
- 1 spory ogórek
- 6 połówek suszonych pomidorów
- 4 gałązki natki
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy spod pomidorów
- 1/3 opakowania fety
Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w plasterki lub ćwiartki.
Dodajemy posiekanego ogórka, pomidory i fetę.
Siekamy natkę i miętę i również dodajemy do pozostałych składników.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dodajemy oliwę spod pomidorów