Stefanka z kremem kawowo-kajmakowym
Pyszne, proste do zrobienia ciasto bez pieczenia.
Krem
- 250 g masła zwykłego lub roślinnego
- 1 puszka masy kajmakowej
- 3 łyżki kremówki
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
Polewa
- 3 łyżki mleka
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki masła
- garść posiekanych orzechów
- garść płatków migdałowych
Masa
Masło ucieramy na gładką masę, dodając po łyżce masy kajmakowej.
Śmietanę wlewamy do rondelka, dosypujemy kawę i podgrzewamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostudzenia.
Kawę dodajemy do kajmaku i miksujemy.
Na papierze lub folii rozkładamy warstwę 6 herbatników, które smarujemy kremem. Powtarzamy czynność, do wykończenia kremu. Powinno być 4 warstwy herbatników.