Dzisiaj surówka z kapusty pekińskiej. Jak przystało na początek tygodnia, zrobiłam czyszczenie lodówki i w sałatce wylądował dodatkowo ananas, jabłko i mandarynki. Fajna odmiana dla smaku takiej typowej sałatki z kapusty pekińskiej tym razem w wersji owocowej.
Oczywiście, zamiast majonezu, możecie użyć samego jogurtu, wybór należy do Was.
Taka surówka świetnie pasuje do mięsa, kasz, ryżu czy makaronów.
Składniki
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 2 mandarynki
- 3 plastry ananasa
- 1 jabłko
Sos
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
- szczypta cukru, sól, pieprz
Instrukcje
- Składniki sosu wymieszać razem.
- Kapustę drobno poszatkować.
- Mandarynki obrać, podzielić na cząstki.
- Ananas pokroić w kostkę.
- Jabłko obrać i pokroić w cząstki.
- Wymieszać całość razem.
© 2024 MieszamWGarnku