Ciasta drożdzowe | Ciastka | Inne

Szwedzkie bułeczki cynamonowe – Kanelbullar

20 września 2018
Jump to recipe

W zasadzie jesienna aura dopadła mnie na całego. I przeziębienie jakie złapałam od Zośki i pogoda za oknem jakoś mnie tak już jesiennie nastrajają. Co śmieszne, za tydzień czeka mnie urlop 😉 Zobaczymy jak to będzie. W każdym razie jak jesień czy zima to u nas w domu dużo korzennych aromatów i pierników. I tak będzie i dzisiaj. Nie piernik ale bułeczki cynamonowe, prosto ze Szwecji. To cóż, że ze Szwecji 😉

Pyszne, delikatne, efektowne. Nie wysychają. Przepis na tyle uniwersalny, że cynamon w środku możecie zastąpić makiem, orzechami czy ulubionym kremem czekoladowym lub orzechowym 😉 Bułeczki można jeść same, posypać przed pieczeniem grubym cukrem lub polukrować. Każdemu według potrzeb.

U mnie oczywiście z kawą.

Jakieś 2 lub 3 lata temu, piekłam te bułeczki po raz pierwszy. Były przepyszne, wcinaliśmy je jeszcze ciepłe i tak smakowały najlepiej. Niestety, byłam głupia i nie zapisałam tego przepisu a nie dałam rady w odmętach internetu odnaleźć go. Pozostaje mi zatem wypróbowywanie kolejnych przepisów. Ten przepis, nie był tamtym sprzed 3 lat, ale bułeczki i tak były pyszne. A przepis zaczerpnięty ze strony poezja-smaku.pl

Only registered users can comment.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *