Sałatki/Surówki

Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem

19 września 2015

X surówka z kapusty kiszonej

Jeśli lubisz surówki z kapusty i kminek, na pewno pokochasz tą surówkę. Robi się ją dosłownie w 5 minut a jest idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju dań mięsnych. Wszystkie składniki do jej przygotowania na pewno masz w domu.

U nas obowiązkowo podawana jest do orientalnych żeberek.

Pierwszy raz tą surówkę jadłam u cioci. U nas w domu surówkę z kapusty kiszonej robiło się w wersji klasycznej – marchewka, kapusta plus oliwa. Tutaj niewielka zmiana proporcji marchewki do kapusty, dodanie do tego cebulki i kminku zupełnie zmienia smak dania.

Bardzo polecam.

Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem

Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem

Składniki

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1/2 marchewki (jeśli kapusta jest z marchewką pomijamy)
  • 1 mała czerwona cebulka
  • szczypta kminku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania

  • kapustę kroimy na mniejsze części.
  • Jeśli w kapuście nie było marchewki, to ją ścieramy.
  • Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • Do warzyw dodajemy przyprawy oraz oliwę.
  • Mieszamy.
http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-z-kapusty-kiszonej-z-kminkiem/

surówka z kapusty z kminkiem

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Only registered users can comment.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *