Surówka z młodej kapusty kiszonej

surowka z młodej kapusty

Długo chodziła za mną młoda kapusta kiszona. W sumie miałam na nią taką chętkę, że nie czekałam na przerobienie jej na surówkę i wcinałam kapustę samą. Teraz, kiedy pierwszy głód kapuściany został zaspokojony, był czas i na zrobienie surówki z młodej kapusty kiszonej.

Do surówki dodałam jabłko, paprykę, marchewkę, natkę i koperek. Jeśli lubicie mocniejszy smak to dodajcie kminek i cebulkę czerwoną.

Czasem klasyczna surówka, jest najlepsza a ta idealnie sprawdzi się zarówno do ryby, drobiu czy mięsa – taki klasyk w naszym domu.

Surówka z młodej kapusty kiszonej

Surówka z młodej kapusty kiszonej

Składniki

  • 300 g młodej kapusty kiszonej
  • 1 średnia młoda marchewka
  • 1/4 papryki
  • 1 małe jabłko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oliwy
  • natka, koperek do podania.

Sposób przygotowania

  • Kapustę kroimy na mniejsze części.
  • Jabłko i marchewkę ścieramy na jarzynowej tarce.
  • Paprykę kroimy w paseczki.
  • Całość doprawiamy cukrem i oliwą, mieszamy.
  • Podajemy posypaną koperkiem lub natką.
http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-mlodej-kapusty-kiszonej/

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Dodaj komentarz

(*) Pole wymagane, Twój email nie będzie publikowany