Przyprawy

przyprawy

Nie wiem w jakim domu dorastałaś, ale w większości domów naszych rodziców używało się głównie soli i pieprzu. Czy to źle? Pewnie nie, ale warto wydobyć również wiele innych smaków potraw za pomocą rozmaitych przypraw.

Cząber, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, czosnek niedźwiedzi, kozieradka… mogłabym wymieniać długo zawartość mojej szuflady z przyprawami.

Jakich zatem przypraw warto używać? Jakie przyprawy mają właściwości oraz jakie dodawać do mięsa a jakie do zupy czy sałatek?

To dział poświęcony właśnie przyprawom. Zapraszam w podróż do aromatycznego świata przypraw…

A

B

C

Cynamon

D

E

F

G

H

I

J

K

Kminek

L

M

Majeranek

N

O

P

R

S

T

U

W

Z

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *