Domowy serek homogenizowany

Serek homogenizowany uwielbiałam jeszcze jako dziecko. Wtedy nie było wyboru, bo był ten mój ukochany waniliowy i drugi, mniej lubiany truskawkowy. Bardzo lubiłam śniadanie z bułki pszennej posmarowanej masłem z takim właśnie serkiem.

Niestety, czasy się zmieniły i w sklepach zawitały różne dziwactwa, z prawdziwym jedzeniem nie mające wiele wspólnego. Serki homogenizowane nie smakowały już tak dobrze. A mój ukochany serek tu, gdzie mieszkam obecnie, był ciężki do nabycia. Co pozostawało zrobić? Samemu zrobić serek homogenizowany.

Jak się okazało, robi się go banalnie prosto, trwa to dosłownie 5 minut a serek jest przepyszny. W sezonie można dodawać dowolne owoce. W końcu serek truskawkowy smakuje truskawkami a nie chemią. Twoje dzieci go pokochają!

Domowy serek homogenizowany

Składniki

  • 250 gr sera białego
  • 125 ml śmietanki
  • cukier waniliowy
  • miód (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski.
  • Blendujemy do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji (ok. 3-5 min)

Notatki

Jeśli lubisz rzadszą konsystencję, możesz dodać więcej śmietanki. Polecam spróbować wariant z owocami sezonowymi.

http://mieszamwgarnku.pl/pozostale/domowy-serek-homogenizowany/

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Komentarz

Dodaj komentarz

(*) Pole wymagane, Twój email nie będzie publikowany