Dania bezmięsne | Dodatki do dań głównych

Dynia pieczona z ziołami i czosnkiem

9 września 2016
Jump to recipe

Nie napiszę, że pieczona dynia smakuje jak frytki, bo tak nie smakuje:) Ale jest równie dobra! Jeśli jesteś na diecie, to idealne rozwiązanie na smaczną przekąskę czy dodatek do obiadu.

Do pieczenia idealna jest okrąglutka i mała dynia odmiany hokkaido. Przystawka, przekąska czy jak to nazwiemy jest prosta w wykonaniu i zadowoli każdego.

Możemy pałaszować ją samą z jakimś pysznym sosikiem, albo w towarzystwie innych warzyw. Zawsze jednak będzie przepysznie.

Kolejnym plusem dania jest fakt, że dużo się tutaj nie napracujemy. Jeśli użyjecie dyni hokkaido, to nie musicie bawić się w obieranie dynii, ponieważ skórka pięknie nam mięknie w czasie pieczenia.

dynia2

 

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *