Lemoniada domowa

Lubicie lemoniadę? My bardzo. Mało co tak gasi pragnienie w upalny dzień. Zimna lemoniada pita na tarasie… To coś czego mi brakuje przez całą zimę.

Dodatkowym atutem lemoniady robionej w domu jest kontrola nad ilością cukru. Robiąc lemoniadę musimy uważać, aby utrzymać równowagę między cukrem i cytryną. Zbyt duża ilość jednego lub drugiego, pozbawi naszą lemoniadę smaku.

Lemoniada domowa

Składniki

  • 1 l wody
  • 4 cytryny
  • 6 łyżek cukru
  • kostki lodu
  • plasterki cytryny do przybrania

Sposób przygotowania

  • Wodę gotujemy z cukrem, tworząc syrop.
  • Cytryny wyciskamy i łączymy ze schłodzonym syropem.
  • Chłodzimy 2-3h w lodówce.
  • Podajemy z plastrami cytryny i lodem.
http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/lemoniada-domowa/

 

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Dodaj komentarz

(*) Pole wymagane, Twój email nie będzie publikowany